Muistathan suojata ihosi auringolta?

01.04.2021


Tiesitkö?

Oma ihotyyppisi ja UV-säteilyn voimakkuus määrittävät ihosi palamisherkkyyden tai ruskettumisen. Suomalaiset voidaan jakaa neljään erilaiseen ihotyyppiin palamisen ja ruskettumisen osalta.

1.  Iho ei rusketu ja palaa aina. (Suomalaisista kuuluu tähän ihotyyppiin 3-5%.)
2. Iho ruskettuu hiukan ja palaa usein. (Neljännes suomalaisista kuuluu tähän ihotyyppiin.)
3. Ihosi ruskettuu ja palaa silloin tällöin. (Puolet suomalaisista kuuluu tähän ihotyyppiin.)
4. Iho ruskettuu helposti ja palaa joskus. (Tähän ihotyyppiin kuuluu n.10% suomalaisista.)

UV-säteily sekä polttaa että ruskettaa ihoasi. Aurinkoaltistukseen liittyvä ihon punoitus on pääosin UVB-säteilyn vaikutusta, kun taas pitkäaaltoinen UVA-säteily ei ole yhtä polttavaa, mutta tunkeutuu ihoon syvemmälle. UV-indeksi kuvaa säteilyn voimakkuutta, Terveyskirjaston artikkelin mukaan ihon suojaustarve alkaa, kun uv-indeksi on yli 3. Toisaalta joidenkin ihotautilääkäreiden mielestä iho tulisi suojata ympäri vuoden UV-säteilyltä.


Hyvä paha UV-säteily

Runsas UV-altistus lisää ihosyöpien, kuten okasolusyövän ja sen esiasteiden riskiä. Vaikka kaikki UV-säteilyn aallonpituudet aiheuttavat syöpäriskiä, pidetään UVB säteilyä kaikkein haitallisimpana. Toisaalta UV-säteily voi kuitenkin myös helpottaa ja parantaa joitain ihotauteja, kuten atooppista ekseemaa. UV-altistuksen hoitava vaikutus perustuu osittain säteilyn tulehdusta hillitsevään vaikutukseen.
Puhutuin auringon antama hyöty ihollesi UV-säteilyssä on ehdottomasi D-vitamiini. Auringon UVB-säteily käynnistää ihossasi D3 vitamiinin tuotannon. On kuitenkin hyvä muistaa, että D-vitamiinin tuotantoon tarvittava UV-määrä on todella pieni, jo 15-30 minuutin aurinkoaltistus kesäkaudella käynnistää D-vitamiinin tuotannon iholla. Käytännössä ihmiset harvoin suojaavat ihoaan niin säännöllisesti, että aurinkosuojatuote häiritsisi D-vitamiinin tuotantoa. (Tekstin lähteet terveyskirjasto ja Avainapteekki)

Minä olen tosi herkkä auringolle, eli palan aurinkoisena päivänä jo pienessä hetkessä, enkä rusketu koskaan. Ihotyypistäni johtuen minulla on käytössäni ympäri vuoden aurinkosuojatuote. Syksystä kevääseen käytän sävyttävää voidetta tai meikkipohjaa, jossa on UV suojakerroin 20-25. Keväällä auringonvalon lisääntyessä käytän tehokkaampaa tuotetta, jossa on suojakerroin 50.

Seuraavana tuotesuosituksena kerronkin teille BiodrogaMD sarjan korkean UV-suojan tuotteesta, joka yhdistää yhteen tuotteeseen hoitavan voiteen, meikin ja aurinkosuojan.

EE Cream SPF 50 on uuden sukupolven monitoimituote, jolla saadaan kaunis ja tasainen iho.


BiodrogaMd EE voide on dermaseuttisten ihonhoitotuotteiden valikoimassa uusi ja ainoa EE-voide. Tuote on ratkaisu erityisiin ihon tarpeisiin ja pieni kauneusihme, jolla saadaan virheettömämpi iho. Tuote suojaa ja peittää optisesti epätasaisuuksia ja pigmenttiläikkiä. Tuotteessa on lähes täydellisen UV-suojan lisäksi myös anti-age vaikutus.

HOITO, MEIKKI JA AURINKOSUOJA SAMASSA TUOTTEESSA

☀ Jättää iholle tasaisen mattapinnan

☀ Sulautuu ihon omaan väriin

☀ Tasoittaa värivirheitä, pieniä arpia ja juonteita

☀ Parantaa ihon kimmoisuutta ja leastisuutta

☀ Korkea uv-suoja auttaa suojaamaan ihoa auringon

vaurioittavalta vaikutukselta

☀ Voidaan yhdistää kaikkiin BiodrogaMD tuotteisiin

Käyttö:

Puhdista kasvot ihotyypillesi sopivalla tuotteella ja kasvovedellä, levitä tämän jälkeen tehoseerumi ja ihotyypillesi sopiva voide. Laita viimeiseksi pieni määrä EE-voidetta ja levitä tämä ihollesi, tuotteen voi levittää käsin tai kabukisiveltimellä.